Διόρισαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον στρατοδίκη του θείου του Α. Σαμαρά!!!

Διόρισαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον στρατοδίκη του θείου του Α. Σαμαρά!!!

Αυτό μόνο στην σημερινή Ελλάδα μπορούσε να συμβεί. Ο αγαπημένος θείος του Πρωθυπουργού να έχει αγωνιστεί (στα αλήθεια όχι στο … δήθεν) εναντίον της χούντας και κάποιοι να διορίζουν σε υψηλή κυβερνητική θέση τον … στρατοδίκη που τον καταδίκασε Ούτε τα βιογραφικά των νέων γενικών γραμματέων δεν διάβασαν;

Ο Παύλος Ζάνας, θείος του πρωθυπουργού, ήταν από τους ανθρώπους που έκαναν αληθινή αντίσταση στη χούντα. Αν σήμερα έβλεπε τον στρατοδίκη του, Αθανάσιο Ανδρεουλάκο να κάθεται στην καρέκλα του https://i1.wp.com/www.newsit.gr/files/Image/2012/07/25/resized/1115253_236_355.jpgΓενικού  Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, θα έτριζαν τα κόκαλά του. Γιατί, ιστορική ειρωνεία, επί κυβέρνησης του Α. Σαμαρά, ο Αθ. Ανδρεουλάκος τιμήθηκε διοριζόμενος σε μία από τις ύψιστες πολιτικές θέσεις του υπουργείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι ο Αθ. Ανδρεουλάκος «ήτανβασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας, αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ.Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές». Βρήκε μέχρι και την αγόρευση του επιτρόπου Ανδρεουλάκου, όπου έλεγε: «η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη εφ´ όλων των https://i0.wp.com/www.sansimera.gr/media/photos/main/Dimokratiki_Amyna.jpgκρατών εξωτερικώς. Επομένως εδημιούργησεν δίκαιον. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ως σκοπούντες την ανατροπή  του κρατούντος πολιτεύματος  και την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως του παρόντως επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s