ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ – ΕΧΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ

Image

Ναζιστικό κάθαρμα με ένα μαύρο ροντβάηλερ σε συγκέντρωση της χρυής αυγής

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να επιτρέπεται σε ναζιστές να φτιάχνουν κόμματα. Τα κατ’ επίφαση δημοκρατικά αντεπιχειρήματα στο ότι οι ναζήδες πρέπει να κυρηχτούν παράνομοι, συνοψίζονται σε μια βασική πρόταση: όσοι προτείνουν να βγεί εχτός νόμου η χρυσή αυγή να πάψουν. Το ιστολόγιο καταγγέλει τη στάση αυτή ότι προστατεύει τους ναζιστές, γιατί πλέον κανένας δεν είναι αθώος να ζητάει ελευθερία λόγου για τους εχθρούς της ελευθερίας. Καταγγέλει την ψευτοαριστερά για ασυνέπεια στον αντι-φασιστικό αγώνα και στάση ανοχής και άρα συνενοχής στα ναζιστικά εγκλήματα.

Μέσα σε αυτή και μόνο τη βδομάδα πέρα από τις δολοφονικές επιθέσεις στους μετανάστες (Πέραμα, Ξυλόκαστρο) έχουμε και επιθέσεις σε μέλη του «Κ»ΚΕ και άλλους αριστερούς. Κι όμως αρκέστηκαν να ψελίσουν μια αόριστη κατηγορία. Ούτε μια παρέμβαση, ούτε μια συγκέντρωση αφήνωντας ουσιαστικά τα μέλη του απροστάτευτα και εκτεθειμένα στη ναζιστική βία. Το μόνο που ζήτησαν είναι από εκείνους που ψήφισαν χρυσή αυγή να «διορθώσουν» την ψήφο τους. Δηλαδή ζητούν ψήφο από τα πολιτικά καθυστερημένα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας που ζητωκραυγάζουν κάθε φορά που πέφτουν γιαούρτια και ξύλο

Είναι βέβαια παράλογο να ζητάει κανείς από τα σοσιαλφασιστικά «Κ»ΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να ζητήσουν να βγούν οι ναζιστές εχτός νόμου ή να καλέσουν τον κόσμο τους σε μαζικά συλλαλητήρια Imageεναντίον του ναζισμού, όταν και θεσμικά τους στηρίζουν. Εδώ και χρόνια τους έχουν νομιμοποιήσει συναποφασίζοντας μαζί τους στις διακομματικές και στο δήμο της Αθήνας και τους καλοδέχονται στη χαλυβουργία. Αυτοί για χρόνια φρόντισαν να συντηρήσουν τη χρυσή αυγή προστατευμένους κάτω από κουκούλες και δεν κατήγγειλαν επί της ουσίας ποτέ την εγκληματική τους δράση αλλά και την ατιμωρησία τους. Ποτέ δεν κατέδειξαν τους ναζιστές ως το νούμερο ένα εχθρό της εργατικής τάξης και του λαού. Έβαλαν το ΣΥΡΙΖΑ αριστεριστή συνήγορο της ανεξέλεγχτης μετανάστευσης για να φουντώσουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Ποτέ δεν ζήτησαν όμως πραγματική πρόνοια και προστασία αυτών των ανθρώπων από το κράτος. Αρκέστηκαν σε ένα γενικόλογο ανθρωπισμό που έμπραχτα όχι μόνο αποδείχτηκε ψεύτικος αλλά στην πραγματικότητα λειτούργησε υπέρ των ναζιστών που έγιναν κόμμα με 21 βουλευτές σε μια χώρα που υπέφερε τόσο από το ναζισμό. Για αυτό η μέχρι τώρα στάση τους είναι συνεπής απέναντι στη νομιμοποίηση και την αποδοχή του ναζισμού.

Αυτό το ιστολόγιο έχει ξεκάθαρη ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.

Τα ναζιστικά κόμματα δεν έχουν θέση στη χώρα μας (ούτε φυσικά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα), ούτε πρέπει να γίνονται μέρος της κυβέρνησης.

ΕΧΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ ΟΙ ΝΑΖΙ.

Advertisements

2 thoughts on “ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ – ΕΧΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ

 1. Να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

  Ο Κώστας Γιαννακίδης γράφει για την ευκαιρία της ελληνικής πολιτείας να θέσει εκτός νόμου ένα κόμμα, το οποίο εδώ και χρόνια κραυγάζει ότι μισεί τη δημοκρατία και τους νόμους

  Αν μου επιτρέπετε να πω και εγώ δύο λόγια στο πλαίσιο του ευρύτερου προβληματισμού. Πρώτον, ζηλεύω τον Παπαδάκη και τον Αντένα που έχουν το πλάνο της δεκαετίας. Δεύτερον, πιστεύω ότι η θέση του Κασιδιάρη είναι στον Κορυδαλλό, όπου η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, αν και στην ψυχιατρική κλινική, απ’ όπου θα περάσει ο Ηλίας, ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Και τρίτον, δίνουμε στο περιστατικό περισσότερη σημασία από αυτή που του αξίζει. Σπεύδω να εξηγηθώ, μη φωνάζετε.

  Τι είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης; Ένας υπόδικος του κοινού ποινικού δικαίου, κορυφαίο μέλος μίας οργάνωσης που έχει τη βία στα αμιγώς ελληνικά κύτταρα της. Ακούγεται άσχημο, αλλά είναι συνάμα και τόσο απλό. Με τον Κασιδιάρη μπορείς να κάνεις πολιτική συζήτηση μέχρι ενός σημείου. Θα συζητήσεις, ας πούμε, πώς θα ήταν ο Αδόλφος χωρίς μουστάκι, διερευνώντας το ενδεχόμενο να έδειχνε υπαινικτικά θηλυπρεπής. Μέχρι εκεί. Μετά πέφτουν σφαλιάρες. Ο Ηλίας μπορεί να το τεκμηριώσει αυτό πολιτικά, εσύ, ευτυχώς, ποινικά. Ξέρω, θα μου πείτε ότι η είσοδος αυτών των τύπων στη Βουλή επιβεβαιώνει τις βαθιές χαρακιές στο σώμα της ταλαιπωρημένης κοινωνίας. Ε, ναι, τι άλλο θέλατε να επιβεβαιώνει; Σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται υπό ακραίες συνθήκες, θα εκδηλωθούν και αντίστοιχα φαινόμενα. Θα ήμουν ευτυχής αν δεν συνέβαινε τίποτα από όλα αυτά, αλλά, συνάμα, θα υποψιαζόμουν ότι μας ψεκάζουν. Μάλιστα είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η κίνηση του Κασσιδιάρη θα ενισχύσει τη συσπείρωση της Χρυσής Αυγής που εμφανίζει προβλήματα καχεξίας. Ναι, ανάμεσα μας υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που θα ήθελαν να δείρουν τους βουλευτές. Ανάμεσα τους και χιλιάδες άλλοι που άνετα θα έγδερναν μελαμψά κεφάλια. Πάντα υπήρχαν και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Μπορείς, όμως, να βάλεις φυλακή αυτούς που αναλαμβάνουν να κάνουν τη δουλειά. Και η 17 Νοέμβρη ήταν αρεστή σε ένα κομμάτι της κοινωνίας. Όμως κανένας δεν θα της επέτρεπε να δημιουργήσει και πολιτικό σκέλος.

 2. Εκτός νόμου
  Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 29 του Συντάγματος, «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

  Το Σύνταγμα προϋποθέτει ότι η ελευθερία ίδρυσης και συμμετοχής σε πολιτικά κόμματα έχει ως προϋπόθεση ότι, τόσο η οργάνωση (δηλαδή το καταστατικό τους και η θεωρητική υποδομή τους), όσο και η δράση τους (δηλ. το τι κάνουν στην πράξη) εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

  Εγγυητικός θεσμός για την τήρηση του άρθρου 29 του Συντάγματος είναι ο Άρειος Πάγος: αυτός ανακηρύσσει τους συνδυασμούς, αφού πρώτα έχει ελεγχθεί ότι τα υποψήφια κόμματα πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 29. Στην πράξη, όμως, αυτό έχει υποβιβαστεί σε μια απλή μονομερή γραφειοκρατική διαδικασία που είναι ζήτημα κατά πόσον καλύπτει την ρυθμιστική εμβέλεια του άρθρου 29 του Συντάγματος. Δηλαδή κατά το Ν.3023/2002, τα κόμματα οφείλουν πριν «αναλάβουν δραστηριότητα», να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο μια δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι «η οργάνωση και η δράση τους εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

  Η υποβολή δήλωσης, κατά την γνώμη μου δεν αρκεί για την πλήρη εφαρμογή του άρθρου 29 του Συντάγματος: ο Άρειος Πάγος, ακόμη κι όταν υπάρχει το τυπικό σκέλος (η δήλωση), οφείλει να εξετάζει κατά πόσον η οργάνωση ή/και η δράση ενός κόμματος δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ακόμη και πέραν από τις χονδροειδείς περιπτώσεις που αναφέρει ο εκλογικός νόμος (λ.χ. χρήση του «στέμματος» ως κομματικού εμβλήματος). Διότι τίποτε δεν αποκλείει ότι η «δήλωση», ακόμη κι όταν υπάρχει, μπορεί να αποδειχθεί στο μέλλον ψευδής. Εάν ο Άρειος Πάγος διαπιστώσει ότι η δράση ενός κόμματος (γιατί εκεί μπορεί να είναι το πρόβλημα, στις πράξεις κι όχι στα καταστατικά και τις θεωρίες) δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, σαφώς κι έχει συνταγματικό καθήκον να μην ανακηρύξει τους συνδυασμούς του συγκεκριμένου κόμματος.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έννοια της «ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» ενέχει έναν μεγάλο βαθμό αφαίρεσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυθαίρετες αποφάσεις για την ανακήρυξη ή μη ενός συνδυασμού. Με τον όρο αυτό, ο συνταγματικός νομοθέτης δεν εννοούσε τα πολιτικά κόμματα που ενδεχομένως οραματίζονται ένα διαφορετικό κοινωνικοπολιτικό σύστημα και που επιδιώκουν, μέσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, να πείσουν για μια πολιτειακή μεταβολή. Αυτές δεν είναι κομματικές δράσεις που δεν «εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία» του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αντιθέτως, είναι θεμιτές επιδιώξεις, ενταγμένες στην ίδια την λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Το Σύνταγμα επιδιώκει να αποκλείσει μόνο τα κόμματα, των οποίων η δράση και η οργάνωση εμποδίζουν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ένα κόμμα που η δράση των μελών του στρέφεται συστηματικά κατά θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα είναι η ελευθερία της έκφρασης, αναπόσπαστου στοιχείου της δημοκρατίας, αποτελεί περίπτωση η οποία σαφώς μπορεί να εμποδίζει την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επομένως, η λειτουργία ενός τέτοιου κόμματος δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 29 του Συντάγματος και ο Άρειος Πάγος δεν έχει καμία υποχρέωση να ανακηρύξει έναν τέτοιο συνδυασμό υποψηφιοτήτων, ακόμη κι αν έχει υποβληθεί «δήλωση».

  Αναδημοσίευση από e-lawyer

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s